İşverenin Personelden Beklentileri Nelerdir?

İşverenin Personelden Beklentileri Nelerdir?

 

Bir iş anlaşması iki taraflı yapılan bir anlaşmadır. İşveren ve personel arasında olan bu anlaşma iş öncesi iki tarafın birbirine sunduğu şartlar ve bu şartların kabul edilip imzalanmasını kapsar. Personel işverenden belli bir ücret, sigorta veya bir kaç şart talep eder. İşveren ise bunlar karşılığında personelin onun şirketi için değer yaratmasını ister. Bu sayede iki tarafın da anlaştığı ve kazandığı bir sistem oluşmuş olur. Fakat toplumda hukuki yasalar olmasına rağmen yazılı olmayan yasalar olduğu gibi, iş dünyasında da yazılı olmayan bir sürü kural bulunmaktadır. Bu kurallara uyulmadan belki senelerce aynı şirkette çalışılabilir fakat bu kurallara uyulduğu zaman hem terfi etme şansı yükselir, hem de alınan maaşın artmasının şansı yükselir. Bu kuralları kısaca "işverenin personelden beklentileri" olarak açıklayabiliriz.

 

İş ilanları arayan kişiler görmüşlerdir ki eleman arayanlar genelde ilanlara ayrı olarak bir kaç şart daha eklemektedir. Sözleşmede bu şartlar olmasa bile bunlara uyulması gereklidir. Bu beklentileri karşılamak hem sizin işinizi kolaylaştıracaktır hem de yukarıda bahsettiğimiz gibi terfi şansını önemli ölçüde arttıracaktır. İş dünyasında yükselmeyi hedefliyorsanız mutlaka bu ve benzeri kurallara uymanız gereklidir. Her ne kadar her işverenin beklentileri farklı olsa bile genelinde çoğu aynıdır. Değilse bile kendiniz çözüp öyle uymalısınız.

 

1- Saygı

 

İşveren ve çalışan arasındaki saygı en önemli şeydir. Bu sayede güven ilişkileri ve gelecek planları yapılır. Saygı olmayan yerde personel istekli çalışamaz ve işveren de bu konudan rahatsız olur. Bu yüzden ilk önce saygıyı sağlamak gereklidir.

 

2- Sorumluluk Bilinci

 

İş arıyorum diyenler iş arayanlar ve iş ilanı inceleyenler için söylememiz gerekiyor ki sorumluluk çok büyük önem taşımaktadır. Sorumluluk işe geliş saati, çalışma biçimi ve işleri doğru yapma gibi konuları kapsayabilmektedir.

 

3- Çalışma Etiği

 

Çalışma etiği her ne kadar pek çok alanda ele alınabilecek bir konu olsa da yine de basit bir şekilde şöyle açıklanabilir; İnsanın gerçekten doğru olduğuna inandığı şekilde çalışması. Çoğunlukta işe yaramasına rağmen, bu kural tam olarak, çalışma şartlarına uyarlandığı zaman çalışmaktadır.

Copyright © 2018 isinibul.com