Kimler Home Office Çalışabilir?

Kimler Home Office Çalışabilir?

 

Çok düşük sermayeler ile şirket açmak ve şahıs şirketi açmak oldukça kolay bir hale gelmiştir. Bu sayede milyonlarca kişi kendi şirketlerini açıp çalışmalar yürütmekte ve yatırımlar yapmaktadır. Böyle bir durum karşısında ise home office gibi bir ihtiyaç doğmuştur. Bu yazıda home office kavramının ne olduğundan, kimlerin çalışmasının uygun olacağından ve detaylı bilgileri sizlere sunduk. Bu yazının eleman ilanları arayanlar ve iş ilanları arayanlar için faydalı olabileceğini düşünmekteyiz.

 

Home Office Nedir?

 

Home office kelimesinin İngilizce dilindeki anlamını Türkçe anlamına çevirdiğimiz zaman ortaya ev ofisi, ev şirketi gibi kavramlar çıkıyor. Yani kısaca ev ofisi anlamına gelmektedir. Daha çok bir iş yeri göstermenin zorunlu olduğu durumlarda kullanılan ev ofisi kavramı, şirket sahibinin kendi yaşadığı veya sahip olduğu gayrimenkulde veya aile bireylerinin sahip olduğu veya yaşadığı gayrimenkulde iş yeri kurması ve bunu yönetmesidir.

 

Söylediğimiz gibi iş yerine sahip olma zorunluluğu olan durumlarda 1 gün içerisinde kurulabilen bu iş yerleri insanlara pek çok imkan sağlıyor. Hem çalışma anlamında hem de bu tür ihtiyaçlar durumunda oldukça işe yarayan ev ofislerinde kimler çalışabilir? İş arıyorum diyenler ve eleman arayanlar ile ilgili araştırma yapanlar için yazımızın devamında ev ofisi detaylarını yazmış bulunmaktayız.

 

Kimler Home Office Çalışabilir?

 

Yasa olarak 18 yaşını doldurmuş her bireyin kendi gayrimenkulunde veya aile bireylerinin gayrimenkulunde home office açma yetkisi bulunmaktadır. Fakat bunun mantıklı olması için bazı nedenler gerekiyor. Örneğin freelancer yani serbest meslek sahibi iseniz ve başka şirketlerde çalışmak yerine kendi düzeninizi kurduysanız ve işiniz sebebiyle vergi ödemeniz, gider göstermeniz gerekiyor ise home office size oldukça uygun bir kavram.

 

Tek yapmanız gereken bir muhasebeci ile görüşmek, gayrimenkulde bir odayı ofis olarak ayarlamak, gerekli ofis ekipmanlarına sahip olmak ve gerekli makamlara başvurmak. Bir kaç gün içerisinde kurabileceğiniz ofis ile ilgili başvuru yaptıktan sonra gerekli memurlar ofisi kontrol ederler ve onay verildiği zaman iş yeriniz artık resmileşmiş olur. Bundan sonra buradan yaptığınız ticaretler tamamen yasal bir şekilde takip edilebilecektir. İş arayanlar, kendi yeteneklerine göre, küçük bir sermaye ile kendi iş yerlerini kurabilirler.

Copyright © 2018 isinibul.com