Mülakatlarda Sıkça Sorulan Sorular

Mülakatlarda Sıkça Sorulan Sorular Hangileridir?

 

Eleman arayanlar iş yerine çalışan alırken öncelikle kişiyi bir takım sınavlardan ve mülakatlardan geçirir. Bunun sebebi personel adayının şirketinde çalışacak gerekli yeterliliklere ve yeteneklere sahip olup olmadığını ölçmek istemeleridir. Bu gayet doğal bir durum olup yeterli öz güvene sahip olunur ise mülakatlar kolayca geçilebilir. Yeterli gereksinimlere sahip olup da mülakatlarda takılan insanlar için hazırladığımız bu yazıda işe alınırken en çok sorulan soruları iş arayanlar için derledik. Aynı zamanda eleman arayanlar da bu sorulara göz atıp kendi sınavlarını daha da geliştirebilir ve farklı hale getirebilirler. İş ilanları ve eleman ilanları inceleyen kişiler için oldukça faydalı bir derleme yazısı aşağıda sizlere sunulmaktadır.

 

1- Sizinle ilgili Kişisel Sorular

 

Bu tür soruların amacı kişilik mizacınızı ölçmek ve daha samimi bir ortam oluşmasını sağlamaktır. Bu sayede vereceğiniz yanıtlar daha içten ve dürüst hale gelir. Bu tür sorulara dolambaçlı ve çarpıtılmış yanıtlar yerine kısa ve dürüst yanıtlar vermenizi öneriyoruz. Aynı zamanda eğer çok detaya inerseniz sürenizi yalnızca kendinizi anlatarak geçirmiş olursunuz. Kısa ve öz cevaplar bu konuda her zaman en iyisidir.

 

2- Son İşinizden Nasıl Ayrıldınız?

 

İşveren kişilerin en çok sorduğu sorulardan birisi ise bu sorudur. Başka bir şirketten ayrılmış ve bizim şirketimizde çalışmak istiyor, peki neden son işinden ayrıldı gibi bir soru oldukça mantıklıdır. Olumsuz bir nedenden dahi ayrılmış olsanız dürüst olmanız gerekir. Çünkü işverenin eski çalıştığınız yeri arayıp birkaç soru sorması hiç de zor değildir. Bu yüzden dürüst olun ve biraz yumuşatarak cevaplar verin.

 

3- Kendinizi İleride Nerede Görüyorsunuz?

 

Bu sorunun asıl amacı hedeflerinizi ölçmek ve şirkete faydalı olup olmayacağınızı test etmektir. Herkesin belli hedefleri vardır, düşük veya yüksek. Kendi hedefleriniz ister küçük ister büyük olsun bunu çarpıtarak söylemeyin. Hedefinizi ve neden bu hedefe sahip olduğunuzu ve hedefiniz için neler yaptığınızı kanıtlayıcı şeyler söylemeniz yararınıza olacaktır.

 

4- Başarı Sizin İçin Ne Anlama Gelir?

 

Herkesin başarı tanımı farklı olabilir. Örneğin Ahmet diye birisinin başarı kıstası "başarısız olunsa bile çok çalışmak başarıdır" ise Mehmet isimli bir kişinin kıstası "hedeflerini gerçekleştirmek başarı" olabilir. Şirketler genellikle Mehmet'i tercih etmektedirler. "Hedeflerimi gerçekleştirmek başarıdır." veya "Şirketin benim sayemde ilerlemesi başarıdır." gibi cümleleri kullanabilirsiniz.

 

Copyright © 2018 isinibul.com