En Çok Tercih Edilen Meslek Grupları

En Çok Tercih Edilen Meslek Grupları Hangileridir?

 

Meslek seçimi herkesçe kabul edildiği gibi son derece önemli bir meseledir. Bunun onlarca sebebi olabileceği gibi en önemlisi, gününüzün büyük bir kısmının seçtiğiniz mesleği uygularken geçmesidir. Yani biraz daha açacak olursak, seçtiğiniz meslek hayatınıza şekil verir. Sizi mutlu eden veya huzurlu olduğunuz bir çalışma ortamını seçtiğiniz takdirde hayatınız daha az stresli ve sorunlu geçecektir. Fakat yüksek maaş için zor ve meşakkatli bir çalışma ortamı seçerseniz, seçtiğiniz maaşa rağmen hayatınız daha sorunlu bir hale gelecektir. Yani özet olarak meslek seçimi oldukça önem taşıyan bir olaydır.

 

Yukarıdakiler ile birlikte, yapılan çalışmalar kişilerin meslek seçimlerinin istatistiksel olarak aynı olduğu yönünde. Yani bazı meslek grupları diğerlerine göre daha çok tercih edilmektedir. Bu yazıda size iş ilanlarına bakanlar, iş arayanlar ve eleman arayanlar için en çok tercih edilen meslek gruplarını ve bunlarla ilgili detayları sunacağız.

 

Perakende Sektörü

 

Sanayinin ve fabrikalaşmanın artışı ile birlikte perakende sektörü her geçtiğimiz gün önemini artırmaktadır. Tüketim arttıkça üretim de artmaktadır ve bunun karşılığında üretilen malların tüketiciye ulaştırılması önem arz etmektedir. Bu sebeple perakende gibi bir sektör ortaya çıkmıştır. Malların üretilmesi, nakliyesi, mağazalara ulaştırılması ve tüketiciye hitap eden bir şekilde sunulması, satışı ve pazarlaması gibi konuları içine alan perakende sektörü en çok tercih edilen meslek gruplarından birisi. Kasiyerlik, depo görevlisi, raf görevlisi, nakliye görevlisi, yönetim gibi dalları içinde bulunduran sektör pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. İş arıyorum diyenler bu sektöre göz atmalıdır.

 

İnşaat Sektörü

 

İnşaatçılık medeniyetin başlangıcından beri var olmuş olan son derece önemli bir sektör. Barınma ihtiyacı gibi insanın ilk sorunlarından birisinin çözümü olan inşaat ve inşaat mühendisliği Türkiye'de tercih edilebilirliği yüksek bir sektördür. Mühendisleri ve işçileri ayrı olarak kapsayan bu sektör oldukça geniş bir meslek grubuna sahiptir. İnşaat işçileri, mühendisleri, şantiye amirleri ve görevlileri ve bunlara benzer meslekleri kapsayan inşaatçılık meslek grubunu milyonlarca kişi tercih etmiştir.

 

Elektronik ve Bilişim Sektörü

 

Elektriğin bulunması ile ortaya çıkmış bu sektör oldukça geniş meslek dallarına sahiptir. Televizyon tamirinden, web site tasarımına kadar milyonlarca kişinin tercih ettiği ve eleman ilanlarına göz atan kişilerin incelemesi gereken bu meslek dalının aynı zamanda geleceğin tek ve mutlak mesleği olacağına inanılmaktadır.

Copyright © 2018 isinibul.com