Freelance Çalışanların Sektöre Katkıları

Freelance Çalışanların Sektöre Katkıları Nelerdir?

 

Bir tür serbest meslek olarak da tanımlanabilecek olan "freelance" iş kolu ile ilgili bu yazıda sizlere bir kaç önemli detay vereceğiz. İnternet, bilgisayar ve grafik tasarım ve bunların kullanımının artışının sonucu olarak bu konuda çalışan kişiler de artmış durumda. Peki bu tür işlerde kısa vadede çalışan kişilere ne denilmektedir? Tabii ki de "freelancer" denilmektedir. İş arayanlar ve iş ilanlarına göz atanlar için sık sık duyulan bir kavram olan "freelancer" ne demektir, Türkçe'deki karşılığı nedir ve ne iş yapmaktadır gibi sorulara son zamanlarda oldukça çok rastlıyoruz. Bunun sebebi olarak medyanın "freelance" konusuna bu sıralar daha çok ağırlık vermesini söyleyebiliriz.

 

Freelance Nedir? Freelancer Kimdir?

 

Freelance kelimesini serbest meslek veya bir konudaki her türlü işin yapılabilmesi olarak açıklayabiliriz. Freelancer kelimesini ise bu işi icra eden kişiler olarak açıklayabiliriz. Örneğin elektronik aletler ile arası oldukça iyi olan öğrenci şirket kurmadan ya da bir şirkete bağlı olmadan, yakınlarının veya arkadaşlarının televizyonlarını, bilgisayarlarını veya elektronik aletlerini para karşılığı tamir ediyor ise bu kişiye rahatlıkla freelancer diyebiliriz. Vergi sorunu olmadığından dolayı insanlar kolay işler için onu tercih eder ve iki taraf da kazanır. Öğrenci için ek gelir, müşteri için ucuz tamir fırsatı gelir.

 

Freelance Çalışmanın Avantajları ve Sektöre Katkıları

 

Freelance yani serbest meslek yapısı itibari ile kısa vadeli bir iştir. Bu sebeple freelance çalışacak kişinin gidip de şirkette eleman olarak çalışması gerekmez. Yalnızca 1 ay boyunca bir site hazırlayacak ve bunun karşılığında parasını alacak ise buna freelance diyebiliriz. Peki bu mesleğin avantajları ve sektöre katkıları nelerdir? İş arıyorum diyenler eleman arayanlar ve eleman ilanlarına göz atanlar için bir liste hazırladık.

 

  • Kısa vadeli ve ucuz iş kaynağıdır, bu sayede şirketi personel alımı için zahmete sokmaz, boş yere para harcamasına sebep olmaz.
  • Çalışan kişi için rahat bir meslektir. Bunun sebebi istenilen işin alınıp istenilenin alınmamasıdır.
  • Buna rağmen iyi bir çevre ve çalışma becerisi ile şirkette kazanılandan kat ve kat daha fazla gelir kazanılabilir.

 

 


Copyright © 2018 isinibul.com