Yüksek Maaş mı? Huzurlu İş Ortamı mı?

Yüksek Maaş mı? Huzurlu İş Ortamı mı?

 

İş aramakta olan kişiler girecekleri işte ve çalışacakları koşullarda pek çok değişik faktöre göz atmaktadır. Bunun pek çok nedeni olabileceği gibi en çok karşılaşılan nedenlerden birisi çalışan kişinin güzel bir iş ortamı istemesidir. Bazı kişiler para için her türlü işe girebileceğini duruma katlanabileceğini söylese bile bazı kişiler bunun tam tersini yani huzurlu ve güzel bir ortamı yüksek maaşa tercih edebileceklerini söylemektedir. Bu yazıda ise yüksek maaş mı yoksa huzurlu bir ortamda çalışmak mı daha mantıklıdır ve bunun nedenleri ile ilgili bir sunum yapacağız.

 

Günümüz dünyasında çalışmak eğer bir mirasınız veya mal varlığınız yok ise yaşamak için zorunlu bir olaydır. Çünkü yaşamak için gerekli imkanları doğada yaşamak hariç yalnızca para ile elde edebilirsiniz. Bu sebeple insanlar öğrenim görmekte, çalışacakları meslekleri yıllar öncesinden hedefleyip bunun için çabalamaktadırlar. Güzel bir hayat ve mutlu bir yaşam için çok miktarda paraya ihtiyaç duyulduğu düşünülse bile bu her durumda doğru değildir. Bunun sebebi mutluluğun direkt olarak paraya bağlı olmamasıdır. Yani kimse sadece parayı sevmez, paranın getirdiği gücü severler ve bu sebeple mutlu olurlar. Yani yüksek para için zor ve katlanılması zor işlerde çalışanlar paranın getirdiği gücü sevmektedirler. Fakat şöyle bir durum var ki gerçek mutluluk zor işlerde çalışılarak bulunamaz. Her ne kadar para kazanılsa bile huzurlu olmayan bir ortamda çalışmak insanı içten içe yok eder. Bu sebeple kim olursa olsun öncelikle huzurlu bir iş bulmalarını öneriyoruz. Aynı zamanda sevilen işte daha istekli çalışılabileceği için terfi imkanı da bulunmaktadır. Yani maaş artışına gidilebilir.

 

İş ilanları incelerken şartların kendinize uyup uymadığına baktıktan sonra karar verin. Parasına değmesinden ziyade zamanınıza ve mutluluğunuza değer mi diye düşünün. Eleman ilanları için de aynı şeyin geçerli olduğunu ekleyip iş arıyorum diyen herkesin bunları dikkatle incelemesi gerektiğini söylüyoruz. İş arayanlar ve eleman arayanların bu konuda bir birliğe varması en çok istediğimiz olaydır. İki taraf da güzel bir şekilde anlaşırsa ve bu kitlelere yayılabilirse ülke ancak bu şekilde gerçekten kalkınabilir.

Copyright © 2018 isinibul.com